Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset 2017


Naturpasset står för en trivsam skogsvistelse med kartan i handen. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar landet runt. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare.

Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att skriva in bokstaven på kontrollen på kontrollkortet.
Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

Om Du besöker minst 30 av kontrollerna får Du vara med i OK Stigens utlottning av priser, bl.a presentkort på 500, 300 respektive 200:- på Stadium, samt lite småpriser som lottas ut bland närvarande vid utlottningen. Kontrollkoderna skriver du på startkortet som lämnas eller skickas till OK Stigens kansli, Borgen 331 91 Värnamo senast den 2 oktober.

Dessutom lottar Svenska Orienteringsförbundet ut en weekend för två personer på valfritt Scandichotell i Norden. För att delta i denna utlottning måste du ha varit vid samtliga kontroller och ta din bästa Naturpassbild som mailas till This is a mailto link. Se mera på http://www.naturpasset.se/tavlamednaturpasset/ om hur det går till.

 

DU ÄR GÄST I NATUREN – VISA HÄNSYN!

 

Det här gäller för 2017 års arrangemang:

Försäljning 29 maj - 25 september
Kontroller ute 29 maj - 2 oktober
Plats Hörle Moar
Antal kontroller 40
Redovisning naturpasset.se / OK Stigens kansli Borgen, senast 2 oktober
Kostnad 50 kr
Kontroll Liten orange/vit orienteringsskärm
Utlottning av priser 10 oktober på Frigården Borgen c:a 19.30
Mer information Lars-Göran Klemming,
0370-65 71 05, 070-304 23 85
Saknad kontroll Tacksam om ni ringer någon av ovanstående


Lycka till med en trivsam friskvårdsaktivitet bland orienteringskontrollerna i naturen.

Uppdaterad: 26 JUL 2017 22:35 Skribent: Göran Klemming

Postadress:
OK Stigen - Orientering
Marita Johansson, Högabergsgatan 18
33141 Värnamo

Besöksadress:
Borgen
33191 Värnamo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link