Hoppa till sidans innehåll

Mountainbikeorientering 16/11

21 OKT 2019 01:15
Prova på riktig MTBO med sportident. Eller testa kartan på egen hand redan nu.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2019 01:15

Mountainbikeorientering (MTBO) är en kombination av stigcykling och orientering, där man bara rör sig på stigar och vägar. Det gäller att göra snabba och kloka beslut om vägval – och förstås att hålla reda på var man är. För att tävla i MTBO behöver man ett kartställ som man sätter fast på cykelstyret och som är roterbart så att man lätt kan passa kartan medan man cyklar. Sådana kartställ säljs t.ex. av GI Multi i Anderstorp.

Vi håller på att utveckla en MTBO-karta över Borgenområdet. Den finns här att skriva ut och sitter även uppe vid Borgen. Låneexemplar finns utanför omklädningsrummen. Testa den gärna och kom med synpunkter! (This is a mailto link)

Lördagen den 16 november kan man prova på MTBO vid Borgen. Flera olika banor att välja på och kartställ att låna. Tipsa gärna även icke-orienterare som gillar att cykla. På lättaste banan behövs inte ens mountainbike utan vanlig cykel fungerar fint.

Mer info och anmälan finns på Eventor:

https://eventor.orientering.se/Events/Show/27893

Skribent: Pär Söderhjelm
Epost: This is a mailto link

 

hittaut


Hyr Borgen

Vill du hyra samlingslokalen på Borgen? Kontakta Stiftelsen Borgens vaktmästare, mellan kl 9-12, 0370-175 28, eller via epost This is a mailto link.EventorBanner178x42_3

 

Snabblänkar

 

OK Stigen - skidor

SOFT

SmOF

Nissadalszonen

Eventor

Apladalens löparklubb

Postadress:
OK Stigen - Orientering
Borgen
33191 Värnamo

Besöksadress:
Borgen
33191 Värnamo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link