Hoppa till sidans innehåll

3 härliga Påskdagar

2018-04-03 09:13
  • Uppdaterad: 2018-04-03 09:13

Efter en vecka av täta kontroller av snöläget i Halland blev det till slut klart att tävlingarna i trakten av Tvååker och Åkulla Bokskogar skulle genomföras.

Härligt nu är det i gång!

Solen lyser från en klarblå himmel och det är ca -5 grader , kan man göra något annat än att njuta av en lång ledighet med orientering?

Rasmus har tagit klivet upp i H16 och Camilla har ett sista skälvande år kvar i D45.

Långfredag och Medeldistans står på programmet, fina banor, många och branta backar och flera gamla fina vänner på plats. Båda två är hyfsat nöjda vid målgång, Camilla på en 9:e plats ca 8 minuter efter segraren och Rasmus på en 16:e plats ca 19 minuter efter.

Påskafton och Långdistans, samma målplats, lika fina banor, vacker bokskog och backar.Termometern visade samma temperatur som dagen innan, men vinden gjorde det iskallt innan vi kom igång. Rasmus kom i mål som ett åskmoln och hade bommat duktigt, idag i H16K, men åkte ändå hem som dagens segrare. Camilla blev 7:a ca 6 minuter efter. Idag hade vi även sällskap av Stefan Claesson som tog sig runt en Öppen Bana och njöt av Bokskogen.

Efter en välbehövlig vilodag styrde vi kosan mot Skåne och trakterna kring Hästveda på Annandag Påsk. Återigen en strålande dag med några minusgrader. Det är rätt bra, för skaren och isarna håller på alla mossar. Svår kurvbildsorientering men fin terräng med Bokskog och få stigar, måttlig kupering. Rasmus sammanfattar att det var det svåraste han någonsin har sprungit, det är lite tuffare nu. Han åkte hem med ytterligare en seger i H16K. Camilla höll ihop det bra t.o.m. kontroll nr 7, men sedan var det som hon aldrig hade orienterat tidigare och inte förstod att använda kompassen på rätt sätt...oj, oj, oj vilken bom. Den kostade massor av tid och slutade på en 19:e plats hela 27 minuter efter. 

Stefan kom inte heller riktigt överens med karta och kompass men blev godkänd i Öppen 5.

Ja, ja så kan det gå, men på något konstigt sätt är det fantastiskt roligt och vi hade ju iallafall tur med vädret.

 

Skribent: Magnus Classon
Epost: Adressen Gömd

Hyr Borgen

Vill du hyra samlingslokalen på Borgen? Kontakta Stiftelsen Borgens vaktmästare, mellan kl 9-12, 0370-175 28, eller via epost This is a mailto link.EventorBanner178x42_3

 

Snabblänkar

 

OK Stigen - skidor

SOFT

SmOF

Nissadalszonen

Eventor

Apladalens löparklubb

Postadress:
OK Stigen - Orientering
Borgen
33191 Värnamo

Besöksadress:
Borgen
33191 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0370-18130
E-post: This is a mailto link